:: Odobren "Školski bibliotekar u web okruženju" za 2011/12. :: Uskoro nastavak prezentacija "Postani bibliotekar i vidi svet" u BGB :: Postanite fan Biblioteke grada Beograda na Facebook-u :: Bibliotekarsko društvo Srbije ne može da diše bez vas. Učlanite se za samo 50 dinara mesečno! www.bds.rs ::

Monday, February 1, 2010

Razmišljanje van granica

Mortenson centar za međunarodne bibliotečke programe objavio je knjigu "Thinking outside the borders: Library leadership in a world community".

Knjiga je potpuno besplatna za download na sajtu Mortenson centra - pa birajte, želite li samo neko poglavlje, ili celu knjigu u .pdf formatu.



    Ovaj vodič pruža:

    "... podsticaj za druge države i bibliotečke organizacije da izgrade lidere u globalnoj bibliotečkoj zajednici".
    – Paula Kaufman, University of Illinois at Urbana-Champaign

    "... priliku da se razvije dublje razumevanje različitih perspektiva koje postoje u globalnom svetu biblioteka. Naučili smo mnogo. Zabavili smo se. Razvili smo i praktikovali nove veštine. Uvideli smo važnost prilagodljivosti, angažovanosti i dinamične međukulturne diskusije. I dalje razmišljamo o kolegama koje smo upoznali i iskustvima koja smo imali. Nadamo se da će materijal koji je predstavljen ovde omogućiti drugima da kreiraju sopstvene međunarodne programe za lidere u bibliotekama."
    – Barbara J. Ford & Susan Schnuer, Mortenson Center for International Library Programs

    No comments: