:: Odobren "Školski bibliotekar u web okruženju" za 2011/12. :: Uskoro nastavak prezentacija "Postani bibliotekar i vidi svet" u BGB :: Postanite fan Biblioteke grada Beograda na Facebook-u :: Bibliotekarsko društvo Srbije ne može da diše bez vas. Učlanite se za samo 50 dinara mesečno! www.bds.rs ::

Thursday, September 17, 2009

Etika u nauci i kulturi

Međunarodna naučna konferencija Etika u nauci i kulturi, održava se na Filološkom fakultetu u Beogradu, u Sali heroja, 25. i 26. septembra 2009. godine.

Organizator je Filološki fakultet, a suorganizatori su Emporia univerzitet (Kanzas), Hačetepe univerzitet (Ankara), Biblioteka Matice srpske, Biblioteka grada Beograda, Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" i Gete institut.

Na skupu će biti reči o: etičkom kodu, intelektualnoj svojini i autorskom pravu, slobodi i otvorenom pristupu informacijama, o etičkom i komercijalnom aspektu digitalizacije naučnog i kulturnog blaga, "akademskom izdavaštvu", citatnoj analizi, bibliotekama i zaštiti intelektualne svojine, informacionoj pismenost u fokusu etike, cenzuri i autocenzuri u nauci i kulturi i drugim pitanjima.

Preuzmite program skupa.

Više informacija na sajtu Filološkog fakulteta u Beogradu.

No comments: