:: Odobren "Školski bibliotekar u web okruženju" za 2011/12. :: Uskoro nastavak prezentacija "Postani bibliotekar i vidi svet" u BGB :: Postanite fan Biblioteke grada Beograda na Facebook-u :: Bibliotekarsko društvo Srbije ne može da diše bez vas. Učlanite se za samo 50 dinara mesečno! www.bds.rs ::

Monday, September 21, 2009

Bibliotekari iz Švedske u BGB-u

BGB vas poziva na seminar „Podsticanje čitanja kod dece i mladih“.

Seminar će se održati u sredu, 30.9.2009. godine u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda sa početkom u 11 časova.

Predavači su Eugenia Granat, koordinator za multikulturalizam i Malin Koldenius, konsultant za biblioteke i učenje (Regionbiblioteket, Švedska).

Regionbiblioteket je regionalni centar čiji je zadatak da pomaže bibliotekama svih tipova u transformaciji u centre opuštanja i zabave, rekreativnog čitanja, doživotnog učenja i moderne informacione tehnologije.

U okviru seminara biće predstavljen „Apple Shelves“ koncept koji je prvi put primenjen 1993. godine. Jedna javna biblioteka u Švedskoj je u svom dečjem odeljenju napravila veliku jabuku, gde su zatim izloženi materijali posebnog formata za decu sa invaliditetom.

Napomena: Seminar je besplatan i odvija se na engleskom jeziku. Ukoliko želite da prisustvujete, prijavite se na ovoj stranici.

Vidimo se ;)

[preuzmite program seminara]

No comments: