:: Odobren "Školski bibliotekar u web okruženju" za 2011/12. :: Uskoro nastavak prezentacija "Postani bibliotekar i vidi svet" u BGB :: Postanite fan Biblioteke grada Beograda na Facebook-u :: Bibliotekarsko društvo Srbije ne može da diše bez vas. Učlanite se za samo 50 dinara mesečno! www.bds.rs ::

Thursday, April 7, 2011

Stipendisti 2011 Jay Jordan IFLA/OCLC programa u poseti IFLA-i!


(s leva na desno) Elchin Mammadov, Senior Information Specialist, Baku American Center, Baku, Azerbaijan; Geanrose Lagumbay, College Librarian, Cebu Eastern College, Cebu City, Philippines; Khumo Dibeela, Assistant Librarian, Botswana College of Agriculture, Gaborone, Botswana; Milan Vasiljević, Librarian Instructor, Belgrade City Library, Belgrade, Serbia; Tian Xiaodi, Acquisition Librarian, Beijing Normal University, Beijing, China; Fiskani Ngwira, Library Assistant, Mzuzu University, Mzuzu, Malawi.

IFLA/OCLC program za bibliotekare na početku karijere obučava bibliotekare da učestvuju u razvoju biblioteka u zemljama u razvoju. Stipendisti 2011. godine su iz Bocvane, Kine, Malavija, Nepala, Filipina i Srbije. 
Stipendisti su 5. aprila 2011. posetili sedište IFLA-e u Hagu. Susreli su se sa kolegama iz IFLA-e i OCLC-ja na kraju evropskog dela putovanja koje se završava u subotu. 
Stipendisti će 9. aprila otputovati u sedište OCLC-ja u Dablin, Ohajo, na četvoronedeljni program u Americi.
Džej Džordan, predsednik OCLC-ja, je objavio imena IFLA/OCLC stipendista za 2011. godinu na IFLA-inoj godišnjoj konferenciji u Geteborgu u Švedskoj, u okviru konferencije za štampu.
Saznajte nešto više o Jay Jordan IFLA/OCLC Fellowship Programu i pogledajte šta su prethodni stipendisti rekli o programu.

Preuzeto sa sajta IFLA-е.

P.S. Nije što je naš, al' gle što je lep! :)

To be continued...

Monday, April 4, 2011

Superbibliotekari! Prijavljivanje od sada telefonom



Prijavljivanje za seminar "Školski superbibliotekar ponovo u akciji: projektni menadžment, internet i kulturna delatnost" od sada će se obavljati telefonom.
U ovom trenutku je preostalo još 14 mesta za drugu grupu (28.4.2011.) i 16 mesta za četvrtu grupu (23.6.2011.). Sva ostala mesta su popunjena.

Pozovite 011/2024-026 od 8 do 16h svakog radnog dana i pripremite sledeće podatke:

  • ime i prezime
  • JMBG
  • naziv i sedište škole
  • e-mail adresa (nije obavezno)
  • kontakt telefon

A evo kako je bilo 31.3.2011. u na prvom seminaru održanom u Biblioteci "Petar Kočić", Vračar...